Det finns många slags mjöl. Här kan du se vad de olika sorterna passar och används till – allt för att du ska lyckas extra bra i köket.

Vetemjöl
Matbröd, vetebröd, sockerkakor, småkakor och matlagning – vetemjöl passar till allt och är det mjöl som används mest i Sverige. Vetemjöl blandas ofta med grövre mjölsorter för att få ännu bättre bakegenskaper. Mer information om respektive produkt:

Redningsmjöl
Redningsmjöl är ett vetemjöl som löser sig direkt i varm och kall vätska utan att det klumpar sig – perfekt när du ska baka eller göra soppor och såser.

Mjöl med fullkorn
I fullkornsmjöl är hela sädeskornet malet, dvs kärna, skal och grodd. Fullkorn är rikt på kostfiber, vitaminer och mineralämnen. För att få kallas fullkornsmjöl måste mjölet innehålla 100% fullkorn. Vi erbjuder både fullkornsmjöl och mjöl som innehåller 25% och 50% fullkorn.

Lantbrödsmjöl
Att sätta surdeg är en gammal bakmetod för att få ett saftigt aromrikt och gott bröd. Dessutom gör det brödet extra hållbart och mindre smuligt. Vårt Lantbrödsmjöl är en mjölmix och innehåller surdeg som framställts traditionellt innan det torkats och pulveriserats. Dessutom innehåller det skållat rågmjöl som gör att brödet blir saftigt och mera hållbart.

Rågmjölblandningar
Rågmjöl är svårbakat. Därför blandar man det ofta medvetemjöl. Rågsikt är en färdig mjölblandning som består av vetemjöl och siktat rågmjöl. Siktat innebär att man silat bort grova skal.

Tillbehör till bröd
För att tillföra brödet mer fibrer, mineralämnen och vitaminer kan du blanda i kli eller kross i degen.  

Vetekli | Kruskakli | Havrekli | Vetekross | Rågkross