Rågsikt - från svenska åkrar

Det här mjölet är siktat och malt i vår Malmökvarn. Det är en blandning av 60% vete och 40% råg och innehåller fiber. Rågen ger en fin karaktär och vetemjölet ger bra bakegenskaper. Tillsammans får blandningen en lätt smak av råg som passar perfekt för en saftig råglimpa eller ett milt frukostbröd. Mjölet kan kombineras med Kungsörnen Finmalt och Grovmalt Rägmjöl för ett mörkare och grövre bröd.

Genom att välja att baka med detta mjöl, odlat med 30% lägre klimatpåverkan*, bidrar du till att Lantmännen kan odla mer spannmål med hållbara metoder.

Och medan du fokuserar på bakningen, fortsätter Lantmännen att utveckla odlingsprogrammet för att ytterligare minska klimatpåverkan och gynna den biologiska mångfalden. Vill du veta mer om Klimat & Natur och dess åtgärder på gården, läs mer på lantmannen.se/klimat-natur.

*Ungefärlig CO2e-besparing för höstvete, jämfört med genomsnittlig svensk odling 2015

Innehållsdeklaration

Vetemjöl (60 %), siktat rågmjöl (40 %), maltmjöl av korn, mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra).

Sammansättningen av ingredienser på produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil i förpackningens innehållsförteckning.

Nettovikt

2 KG

Näringsvärden (per 100 g)

Energi kJ1450
Energi kcal350
Fett g2
- varav mättat fett g0,3
Kolhydrat g70
- varav sockerarter g0,5
Fiber g5,0
Protein g10
Salt g0