Vetekross framställs av hela vetekornet som klipps i bitar. Bröd med vetekross i får grov konsistens, bra tuggmotstånd och fyllig smak. Nyckelhålsmärkt (rikt på fibrer).
Klippta vetekärnor Sammansättningen av ingredienser på produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil i förpackningens innehållsförteckning.
Energi | kJ | 1400 |
Energi | kcal | 330 |
Protein | g | 11 |
Kolhydrat | g | 61 |
- varav sockerarter | g | 0,5 |
Fett | g | 2,5 |
- varav mättat fett | g | 0,5 |
Fiber | g | 9,5 |
Salt | g | 0,001 |
Tiamin B₁ | mg | 0,32 |
Niacin | mg | 6,6 |
Folsyra | µg | 40 |
Järn | mg | 3,6 |
Magnesium | mg | 120 |
Zink | mg | 2,8 |