Finmalt Rågmjöl – från svenska åkrar

Finmalt Rågmjöl är ett fiberrikt mjöl som är malt i vår Malmökvarn. Det är ett fullkornsmjöl med tydlig smak av råg som passar bra för de flesta sorters mörkare matbröd. Mjölet lämpar sig också bra för skållning som ger ett saftigare bröd eller för att sätta sin egen surdeg. 

Blandat med Vetemjöl av Fint Kärnvete eller Vetemjöl Special ger det ett mörkt, finkornigt matbröd med kraftig rågsmak.

Genom att välja att baka med detta mjöl, odlat med 30% lägre klimatpåverkan*, bidrar du till att Lantmännen kan odla mer spannmål med hållbara metoder.

Och medan du fokuserar på bakningen, fortsätter Lantmännen att utveckla odlingsprogrammet för att ytterligare minska klimatpåverkan och gynna den biologiska mångfalden. Vill du veta mer om Klimat & Natur och dess åtgärder på gården, läs mer på lantmannen.se/klimat-natur.

*Ungefärlig CO2e-besparing för höstvete, jämfört med genomsnittlig svensk odling 2015

Innehållsdeklaration

Fint rågmjöl, maltmjöl av korn. 100% fullkorn

Sammansättningen av ingredienser på produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil i förpackningens innehållsförteckning.

Nettovikt

1,5 kg

Näringsvärden (per 100 g)

Energi kJ1350
Energi kcal320
Fett g1,9
- varav mättat fett g<0,3
Kolhydrat g60
- varav sockerarter g0,9
Fiber g16
Protein g7,7
Salt g0