Det här mjölet är malt och siktat i våra egna kvarnar och kommer från svenska ekologiska gårdar. Det är odlat med ekologiskt växelbruk med enbart naturligt gödsel och utan syntetiska bekämpningsmedel för att bevara den biologiska mångfalden. Och självklart är det krav-certifierat!
Vetemjöl Special är extra starkt, vilket betyder att glutenkvaliteten är högre än i ett vanligt vetemjöl. Mjölet passar bra till luftigare bröd med extra hög volym. Degen kräver ofta längre och intensivare bearbetning, gärna med maskin. Men resultatet blir underbart!
Vetemjöl*, mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra). *KRAV-ekologiskt ingrediens. KRAV-certifiering: KIWA. Sammansättningen av ingredienser på produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil i förpackningens innehållsförteckning.
Energi | kJ | 1450 |
Energi | kcal | 340 |
Fett | g | 1,6 |
- varav mättat fett | g | 0,4 |
Kolhydrat | g | 69 |
- varav sockerarter | g | 0,3 |
Fiber | g | 3,5 |
Protein | g | 11 |
Salt | g | 0 |