Grovmalt Rågmjöl – från svenska åkrar

Grovmalt Rågmjöl är ett fiberrikt mjöl på 100% fullkorn, som är malt i vår Malmökvarn. Fullkornsmjölet är perfekt för grövre brödsorter som knäckebröd eftersom det ger en tydlig smak av råg, samt en härligt grov struktur. Mjölet fungerar dessutom utmärkt för surdeg, skällning eller rågmjölsgröt. Blandat med Vetemjöl av Fint Kärnvete eller Vetemjöl Special ger det ett mörkt matbröd med kraftig rågsmak.

Genom att välja att baka med detta mjöl, odlat med 30% lägre klimatpåverkan*, bidrar du till att Lantmännen kan odla mer spannmål med hållbara metoder.

Och medan du fokuserar på bakningen, fortsätter Lantmännen att utveckla odlingsprogrammet för att ytterligare minska klimatpåverkan och gynna den biologiska mångfalden. Vill du veta mer om Klimat & Natur och dess åtgärder på gården, läs mer på lantmannen.se/klimat-natur.

*Ungefärlig CO2e-besparing för höstvete, jämfört med genomsnittlig svensk odling 2015

Innehållsdeklaration

Grovt rågmjöl, maltmjöl av korn. 100% fullkorn.

Sammansättningen av ingredienser på produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil i förpackningens innehållsförteckning.

Nettovikt

1,5 kg

Näringsvärden (per 100 g)

Energi kJ1350
Energi kcal320
Fett g1,9
- varav mättat fett g0,3
Kolhydrat g60
- varav sockerarter g0,9
Fiber g16
Protein g7,7
Salt g0