Det här mjölet är grovmalt av hela rågkorn i våra lokala kvarnar. Det är odlat med ekologiskt växelbruk med enbart naturligt gödsel och utan syntetiska bekämpningsmedel för att bevara den biologiska mångfalden. Och självklart är det krav-certifierat!
Ekologiskt rågmjöl passar bra till grövre brödsorter och knäckebröd eftersom det ger en tydlig smak av råg, samt en grov struktur. Det kan också användas till surdeg, skållning eller gröt.
Rågmjöl*, 100% fullkorn. *KRAV-ekologisk ingrediens.
Sammansättningen av ingredienser på produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil i förpackningens innehållsförteckning.
Energi | kJ | 1350 |
Energi | kcal | 320 |
Fett | g | 1,9 |
- varav mättat fett | g | 0,3 |
Kolhydrat | g | 60 |
- varav sockerarter | g | 0,9 |
Fiber | g | 16 |
Protein | g | 7,7 |
Salt | g | 0 |