Vetekli är framställt av vetekornets skalskikt. Detta består till stor del av cellulosa och andra vattenupptagande kolhydrater, s.k. kostfibrer, som kroppen inte kan tillgodogöra sig.
Trots att de inte är smältbara spelar de ändå en stor roll i kosten. De hjälper bland annat till att hålla tarmverksamheten igång och påverkar näringsupptaget. Rekommenderad mängd vetekli är 3-6 msk fördelat på flera måltider. Nyckelhålsmärkt (rikt på fibrer).
Vetekli.
Sammansättningen av ingredienser på produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil i förpackningens innehållsförteckning.
Energi | kJ | 1205 |
Energi | kcal | 288 |
Fett | g | 6,0 |
- varav mättat fett | g | 1,0 |
Kolhydrat | g | 23 |
- varav sockerarter | g | 3,0 |
Fiber | g | 40 |
Protein | g | 16 |
Salt | g | 0 |