Vetemjöl special - från svenska åkrar

Vetemjöl Special är malt och siktat på svenskt vete i vår Malmökvarn. Det innehåller mer protein än vanligt vetemjöl vilket ger en seg och elastisk deg. Vetemjöl Special passar utmärkt för att baka luftiga bröd med mycket volym. Knåda degen lite extra för bästa resultat.

Genom att välja att baka med detta mjöl, odlat med 30% lägre klimatpåverkan*, bidrar du till att Lantmännen kan odla mer spannmål med hållbara metoder.

Och medan du fokuserar på bakningen, fortsätter Lantmännen att utveckla odlingsprogrammet för att ytterligare minska klimatpåverkan och gynna den biologiska mångfalden. Vill du veta mer om Klimat & Natur och dess åtgärder på gården, läs mer på lantmannen.se/klimat-natur.

*Ungefärlig CO2e-besparing för höstvete, jämfört med genomsnittlig svensk odling 2015

Innehållsdeklaration

Vetemjöl, maltmjöl av korn, mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra).

Sammansättningen av ingredienser på produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil i förpackningens innehållsförteckning.

Nettovikt

2 kg

Näringsvärden (per 100 g)

Energi kJ1450
Energi kcal340
Fett g1,6
- varav mättat fett g0,4
Kolhydrat g68
- varav sockerarter g0,3
Fiber g3,5
Protein g12
Salt g0