Dinkelmjöl Fullkorn

Dinkel, eller spelt som det också kallas, är ett urvete som odlats långt före vår tideräkning började.

Ett kraftigt skal skyddar det näringsrika vetekornet och genom alla årtusenden har dinkel behållit sina speciella egenskaper och sin goda smak. Bröd bakat på dinkelmjöl ger ett välsmakande, fylligt bröd med fin arom. Det fungerar även bra att byta ut en del av vetemjölet till fullkornsdinkelmjöl nästa gång du lagar pizza, paj eller pannkakor för en matigare smak.

Innehållsdeklaration

Fullkornsmjöl av dinkelvete.

100% fullkorn.

Sammansättningen av ingredienser på produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil i förpackningens innehållsförteckning.

Nettovikt

1 kg

Näringsvärden (per 100 g)

Energi kJ1450
Energi kcal340
Fett g3
- varav mättat fett g0,7
Kolhydrat g59
- varav sockerarter g0,6
Fiber g9,5
Protein g14
Salt g0