Dinkel - vårt urvete. Dinkel eller Spelt, som det även kallas, är en flertusenårig gammal vetesort som började odlas i Europa redan på stenåldern och anses vara vårt urvete. Det kommer urspungligen från södra Asien och har genom folkvandringar spridit sig till andra delar av världen. Ett kraftigt skal skyddar det näringsrika vetekornet och genom alla årtusenden har Dinkel behållit sina speciella egenskaper och sin goda smak. Dinkelmjöl har hög halt av protein och är rikt på B-vitaminer och mineralämnen. Bröd bakat på dinkelmjöl ger ett välsmakande, fylligt bröd med fin arom. Dessutom ger bröd som är bakat på Dinkel en god mättnadskänsla.
fullkornsmjöl av dinkelvete.
100% fullkorn.
Sammansättningen av ingredienser på produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil i förpackningens innehållsförteckning.
Energi | kJ | 1450 |
Energi | kcal | 340 |
Fett | g | 3 |
- varav mättat fett | g | 0,7 |
Kolhydrat | g | 59 |
- varav sockerarter | g | 0,4 |
Fiber | g | 9,5 |
Protein | g | 14 |
Salt | g | 0,01 |
Tiamin B₁ | mg | 0,4 |
Niacin | mg | 7,7 |
Vitamin B₆ | mg | 0,45 |
Fosfor | mg | 370 |
Magnesium | mg | 110 |
Järn | mg | 3,2 |
Zink | mg | 3 |