Här hittar du allt du behöver veta om pannkakor. Hur du lagar dem, hur smeten blir bäst eller om du gillar crepes och bananpannkakor framför grundreceptet. Scrolla ner för att se alla recept!
Alla älskar vi pannkakor och alla dess varianter med tillbehör. Vi har skapat en special för dig som vill bli ett riktigt pannkaksproffs och testa dig igenom olika varianter för att hitta just din favorit.
Vi har samlat alla recept som du kan tänkas behöva, oavsätt om du är äggallergiker, vill undvika gluten och laktos, eller helt enkelt vill ha en galet god pannkakstårta.
PANNKAKOR I OLIKA LÄNDER
Pannkakor kommer i olika tjocklek, storlek och utföranden. I Sverige har vi våra klassiska tunna pannkakor och plättar, medan den amerikanska varianten ofta är tjockare, innehåller yoghurt eller filmjöl och serveras med lönnsirap och bacon.
Fransmännen har sina crêpes och galetter. Crêpes påminner om de svenska tunna och krispiga pannkakorna. De serveras både med söta innehålls som nutella och glass, men även i matigare varianter med lax, kött eller grönsaker. Galetten är en tunn pannkaka gjord på bovetemjöl och serveras ofta med lite matigare tillbehör.
Ryska blinier liknar galetter då även de görs på bovetemjöl och serveras med gräddfil, kaviar och lök.
TIPS FÖR ATT BLI ETT PANNKAKSPROFFS
Pannkakor kan göras på tusen olika sätt, och åsikterna går isär om hur den perfekta pannkakan görs. Här kommer några tips som du kan testa för att hitta fram till din egen proffs-pannkaka.
Hemligheten med smeten
Stek och servera som ett proffs
Garnera med stil
Prova dig gärna fram med våra recept nedan, vi lovar att du blir ett pannkaksproffs på nolltid!