Ingredienser

14-18 st små pannkakor

Pannkakor
  • 1 ägg
  • 2 dl filmjölk
  • 1 msk smält smör
  • 2,5 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl 
  • 1 tsk bakpulver 
  • ½ tsk stött kardemumma
  • 1 krm salt 
Salt kolasås
  • ½ dl kokosgrädde 
  • ¾ msk tahini
  • 2 ½ msk lönnsirap 1 krm havssalt
  • 1 krm äkta vaniljpulver 

Amerikanska pannkakor med salt kolasås

Alla älskar pannkakor, och de blir ännu godare av att toppas med bär och salt kolasås!

Så här tillagar du receptet (20 minuter):

1. Blanda ägg, filmjölk och smält smör i en bunke. Tillsätt vetemjöl, bakpulver, kardemumma och salt och rör till en slät smet. Ställ åt sidan medan du förbereder kolasåsen.

2, I en tjockbottnad kastrull, värm försiktigt ingredienserna till kolasåsen under omrörning. När det börjar ryka om såsen tar du av den från värmen. Låt svalna något innan servering.

3. Hetta upp någon matsked kokosolja eller smör i en stor stekpanna. Klicka ut fyra små pannkakor (ca 2-3 msk smet per pannkaka) och stek tills gyllene på båda sidor. Upprepa tills smeten är slut.

4. Servera pannkakorna med salt kolasås, färska bär eller skivat äpple och förslagsvis hackade nötter eller riven kokos.