Ingredienser
4 portioner
Pannkakssmet
Till servering
Härligt tjocka och fluffiga pannkakor med tydlig smak av blåbär. Serveras med fördel tillsammans med lönnsirap, honung eller blåbärssylt – och grädde!
1. Blanda ägg, filmjölk och smält smör i en bunke. Tillsätt vetemjöl, bakpulver, kardemumma och salt och rör till en slät smet. Vänd ner blåbären.
2. Hetta upp en stekpanna eller en plättlägg med smör. Stek sedan små pannkakor eller plättar i några minuter på varje sida.
3. Vispa grädden.
4. Serrvera pannkakorna med vispad grädde, lönnsirap och blåbär.
Tips!
Du kan även använda frysta blåbär i smeten, men vänta då med att hälla ner de frysta blåbären till att du gräddar på pannkakorna. Låt blåbären vara frysta och häll ner direkt när smeten ligger i pannan, så behåller de sin form när du steker pannkakorna.