Ingredienser

4 portioner

Plättsmet

Till servering

  • 4 ägg
  • Gräslök
  • 200 g skalade räkor
  • 1 dl majonnäs

Matchaplättar med räkor, ägg och dill

Plättsmeten smaksätts med matcha-pulver vilket är ett malet japanskt te med härligt grön färg och en smak som drar åt gräs. Det passar helt perfekt tillsammans med räkor, majonnäs och ägg!

Så här tillagar du receptet (40 minuter):

1. Vispa äggen i en skål tillsammans med hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en klimpfri smet. Vispa ner resten av mjölken, matchapulvret och saltet. Smält smöret och blanda ner det i smeten.

2. Hetta upp en plättlagg. Stek plättarna i smör i några minuter på varje sida.

3. Koka äggen. Skala och bryt i mindre bitar. Hacka gräslöken.

4. Lägg några plättar på hög, fördela majonnäs, ägg, räkor och gräslök ovanpå. Servera!