Ingredienser
ca 30 blinier
Smet
Topping
1. Värm mjölken till 37 grader. Rör ut jästen i lite av mjölken i en bunke. Tillsätt sedan resten av mjölken och vispa i de två mjölsorterna, lite i taget, till en slät smet.
2. Separera äggens gulor och vitor. Rör i gulorna och saltet i smeten.
3. Täck bunken med en bakduk och låt jäsa ca 1 h i rumstemperatur.
4. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten tillsammans med smöret.
5. Smält lite smör i varje form i en plättlägg och grädda sedan blinierna på medelstark värme. Vänd när plättarna jäst upp och ytan stelnat och blivit porig. Upprepa med resten av smeten. Tillsätt eventuellt lite smör mellan gräddningarna om det verkar behövas.
6. Toppa blinierna med valfria toppings.