Välkommen till vår samlingssida där vi sparat ner alla våra våffelrecept, klassiker såväl som nya varianter med olika smaksättningar eller som passande förrätt. Du hittar också grundsmet med smör, grädde eller ägg.

Våffelrecept i massor! Här finner du flera rätter med våfflor - från klassiska recept på frasvåffla, med ägg eller smör, till modernare varianter som förrättsvåfflor med lax eller rom. Låt fantasin flöda och variera efter eget tycke och smak.

Söta efterrättsvåfflor

Den klassiska svenska frasvåfflan serveras med färska bär, sylt och grädde eller vaniljglass. Det finns inget som utesluter att man inte kan ha på precis vad man vill. Varför inte testa med Nutella och krossade hasselnötter tillsammans med en klick glass ovanpå?

Vill du ha en mjukare våffla så går det bra att tillsätta ägg i våffelsmeten. Det gör våfflan mindre frasig och mjukare att tugga.

Rustika matiga våfflor

Mindre söta och mer matiga våfflor passar perfekt till förrätt. Tänk på franska crêpes när du väljer vad du har på. Klassiska smaker i Sverige är kallrökt lax eller löjrom, tillsammans med en klick gräddfil och en dillvippa. Men möjligheterna är oändliga. Ha på precis vad du vill!

Alla våra våffelrecept