Ingredienser
1. Rosta nötterna i en torr het stekpanna under omrörning tills de fått fin färg. Skär tomaterna i bitar, blanda med lök och basilika.
2. Rör ihop olja, vinäger, salt och peppar och häll över tomatblandningen, rör om. Smält smöret och låt det svalna.
3. Häll mixen i en stor skål. Tillsätt vatten och vispa till en jämn smet. (Vill du istället göra hemmagjorda våfflor? Recept på våffelsmet hittar du här.) Blanda även i matfettet. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med lite smält matfett vid första laggen, särskilt väl om järnet är nytt.
4. Lägg på ¾-1 dl smet till varje lagg, mer eller mindre beroende på våffeljärnets storlek. Grädda våfflorna i hett våffeljärn tills de fått fin färg.
5. Lägg de nygräddade våfflorna på galler och dela i hjärtan. Fördela tomatblandningen (utan spad) på våfflorna och garnera med pinjenötter.