Ingredienser

Våfflor

Fyllning

  • 2 dl frysta, tinade lingon
  • 1-2 msk florsocker
  • ½ burk karamelliserad mjölk (dulce de leche)
  • ca 1 msk mjölk eller grädde
  • 2 dl vispgrädde
  • Eventuellt citronmeliss till servering
  • Smör till gräddning

Våffelwraps

Vem har sagt att våfflor måste ätas med kniv och gaffel? Här fyller vi våfflorna med sötsyrlig lingongrädde och kolasås gjord på karamelliserad mjölk, sedan är det bara att vika ihop och hugga in! Den karamelliserade mjöken finns numera i välsorterade livsmedelsbutiker, men kan bytas ut mot hemgjord eller färdig kolasås, och lingonen kan ersättas med favoritbäret - det blir precis lika gott med t.ex. hallon och blåbär.

Så här tillagar du receptet (1 timme):

1. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ihop våffelmixen med vattnet och smöret i en skål. 

2. Rör ihop lingonen med florsockret i en skål.

3. Vispa ut den karamelliserade mjölken med mjölken eller grädden i en skål så att den blir som en kolasås i konsistensen. 

4. Vispa grädden.

5. Värm upp ett våffeljärn och grädda våfflorna gyllenbruna enligt anvisningen på förpackningen. Varmhåll eventuellt de färdiggräddade våfflorna i ugnen på 100 grader.

6. Rör ner de rårörda lingonen i grädden precis innan våfflorna ska serveras.

7. Fyll våfflorna med lingongrädden och kolasåsen. Garnerna eventuellt med citronmeliss och servera.