Våra frasiga klassiker! Med vår våffelmix får du spröda och gyllene våfflor, toppade med kanelstekta äpplen, söt yoghurtgrädde och mandelflarn.
Så här tillagar du receptet
(15 minuter):
Häll paketets innehåll i en skål. Tillsätt vatten och vispa till en jämn smet. Blanda i 175 g smält smör/margarin eller 1,75 dl olja i smeten.
Stek äpplen i smör, kanel och socker. Blanda grädde med yoghurt och lite florsocker.
Smörj våffeljärnet vid första laggen, särskilt väl om järnet är nytt. Grädda våfflorna i riktigt hett våffeljärn för att få dem frasiga. Tag 0,5—1 dl smet till varje våffla, beroende på våffeljärnets storlek.
Servera gärna våfflorna nygräddade — då är de som allra godast!
Lägg över de kanelstekta äpplena och en klick yoghurtgrädde. Toppa med mandelflarn.