Ingredienser

10-12 våfflor

Kejsarvåfflor

Topping

  • Äpplen
  • Socker
  • Kanel
  • Grädde
  • Yoghurt
  • Florsocker
  • Mandelflarn

Kejsarvåfflor med kanelstekta äpplen

Våra frasiga klassiker! Med vår våffelmix får du spröda och gyllene våfflor, toppade med kanelstekta äpplen, söt yoghurtgrädde och mandelflarn.

Så här tillagar du receptet (15 minuter):

  1. Häll paketets innehåll i en skål. Tillsätt vatten och vispa till en jämn smet. Blanda i 175 g smält smör/margarin eller 1,75 dl olja i smeten.
  2. Stek äpplen i smör, kanel och socker. Blanda grädde med yoghurt och lite florsocker.
  3. Smörj våffeljärnet vid första laggen, särskilt väl om järnet är nytt. Grädda våfflorna i riktigt hett våffeljärn för att få dem frasiga. Tag 0,5—1 dl smet till varje våffla, beroende på våffeljärnets storlek.
  4. Servera gärna våfflorna nygräddade — då är de som allra godast!
  5. Lägg över de kanelstekta äpplena och en klick yoghurtgrädde. Toppa med mandelflarn.