Ingredienser

  • 400 g Kungsörnen Kejsarvåfflor
  • Vatten och matfett enligt förpackningen
  • ½ dl hasselnötter
  • 1-2 röda äpplen
  • 75 g västerbottensost
  • 1-2 msk flytande honung
  • Färsk rosmarin, svartpeppar, flingsalt

Våffelgömma med äpple och västerbottenost

Ett annorlunda sätt att äta våfflor på. En våffla med en spännande fyllning av äpple, västerbottenost och hasselnötter. Hoppas att det smakar!

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Rosta nötterna i en torr het stekpanna under omrörning tills de fått fin färg. Låt nötterna svalna något och gnugga dem så att skalet lossnar. Grovhacka dem.

2. Kärna ur och skär äpplena i strimlor. Skär osten i strimlor. Blanda äpplen, ost, honung och lite finhackad rosmarin. Smaka av med salt och peppar. Smält smöret och låt det svalna. Häll mixen i en stor skål.

3. Tillsätt vatten och vispa till en jämn smet. (Vill du istället göra hemmagjorda våfflor? Recept på våffelsmet hittar du här.) Blanda även i matfettet. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med lite smält matfett vid första laggen, särskilt väl om järnet är nytt.

4. Lägg på ¾-1 dl smet till varje lagg, mer eller mindre beroende på våffeljärnets storlek. Grädda våfflorna i hett våffeljärn tills de fått fin färg.

5. Lägg de nygräddade våfflorna på galler och dela dem i hjärtan.