Ingredienser
1. Rosta nötterna i en torr het stekpanna under omrörning tills de fått fin färg. Låt nötterna svalna något och gnugga dem så att skalet lossnar. Grovhacka dem.
2. Kärna ur och skär äpplena i strimlor. Skär osten i strimlor. Blanda äpplen, Västerbottenost, honung och lite finhackad rosmarin. Smaka av med salt och peppar. Smält smöret och låt det svalna. Häll mixen i en stor skål.
3. Tillsätt vatten och vispa till en jämn smet. (Vill du istället göra hemmagjorda våfflor? Recept på våffelsmet hittar du här.) Blanda även i matfettet. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med lite smält matfett vid första laggen, särskilt väl om järnet är nytt.
4. Lägg på ¾-1 dl smet till varje lagg, mer eller mindre beroende på våffeljärnets storlek. Grädda våfflorna i hett våffeljärn tills de fått fin färg.
5. Lägg de nygräddade våfflorna på galler och dela dem i hjärtan.