Middagar som alla i familjen äter.

Att laga mat till en hel familj så alla blir nöjda och glada, kan vara en diger uppgift. I alla fall om man vill slippa laga helt olika middagar. Därför har vi på Kungsörnen tagit fram den här demokratiska receptsamlingen. Varje rätt slutar nämligen på två olika sätt, en twist för dig med vuxna smaklökar som uppskattar mer smak och styrka i maten och grundreceptet är för dig som tycker det är blä med vuxensmaker.

Pasta som barn gillar

Generellt kan man inte säga någonting om barn generellt. Men de flesta verkar faktiskt gilla att se vad de äter. Servera ingredienserna var för sig istället för blandat, så kan de också prova nya smaker utan tvång att äta upp. 

Det finns många trick för att få barn att tycka bättre om maten. Riv t ex löken fint så ger den fyllig smak utan att någon som inte vill behöver tugga på bitarna. 

Använd våra recept här nedan när du vill ha en god rätt som passar både vuxna och barn. varje recept är anpassat för att servera barnen en mer avskalad version, för att sedan hotta upp rätten för de vuxna på slutet.


Alla goda recept: