Ingredienser
2 vuxna och 3 barn
Vuxentwist på slutet
1. Börja barnvarianten så här: Riv gul lök och vitlök fint.
2. Värm lite smör eller olja i en stor gryta. Fräs grönsakerna med köttfärsen ordentligt. Tillsätt krossade tomater, fond, lagerblad, honung, soja, tomatpuré, matlagningsvin och vatten. Koka upp. Låt koka under lock på medelvärme 25-30 min.
3. Tillsätt örtkryddorna och smaka av med salt och peppar. Håll varmt.
4. Koka spaghettin, häll av vattnet och lägg i en klick smör. Tärna pancettan och stek den knaprig i torr stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
5. Skala och riv morötterna. Servera spaghettin med köttfärssåsen, pancettan, rivna morötter och cocktailtomater.
6. Vuxentwist på slutet: Ta undan hälften av den kokta spaghettin och köttfärssåsen från receptet. Värm köttfärs- såsen och lägg i 100 g av den stekta pancettan, 150 g cocktailtomater och ungefär 3 rivna morötter. Blanda i spaghettin och vänd runt.
7. Toppa pastan med pecorino och färsk timjan. Avsluta gärna med några droppar god olivolja och nymalen svartpeppar.