Ingredienser

2 vuxna och 3 barn

  • 340 g (ca 5 ½ dl) Kungsörnen Idealmakaroner
  • 400 g kycklingköttbullar
  • 400 g broccoli
  • smör/olja till stekning
  • salt och svartpeppar 

Curryketchup

  • 1 dl nyponsoppa
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 1 msk honung
  • 3 tsk curry
  • ½ tsk salt 

Vuxentwist på slutet:

  • 50 g fetaost
  • saft och skal av 1 citron, gärna ekologisk
  • olivolja 

 

Makaroner och kycklingköttbullar. Eller currypasta med kyckling, fetaost och broccoli.

Makaroner med kycklingköttbullar och hemmagjord curryketchup går hem hos barnen. Lägg till lite fetaost och citron på slutet för en smakrik vuxenvariant!

Så här tillagar du receptet (25 minuter):

1. Börja barnvarianten så här: Koka makaronerna. Häll av vattnet och lägg i en klick smör, håll varmt.

2. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna på medelvärme och stek köttbullarna runt om tills de fått fin färg.

3. Rör ihop alla ingredienserna till curryketchupen i en skål. Skär broccolin i mindre buketter och koka snabbt i lättsaltat vatten. Servera makaronerna och köttbullarna med broccolin och curryketchupen. 

4. Vuxentwist på slutet: Ta undan hälften av de stekta köttbullarna, den kokta broccolin och de kokta makaronerna i receptet.

5. Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelvärme och fräs broccolin. Vänd sedan ner köttbullarna och makaronerna.

6. Smula i fetaosten, pressa över citronsaften och lägg i det finrivna skalet. Salta och peppra. Vänd runt ordentligt och ringla över curryketchupen vid servering.