Ingredienser

2 vuxna och 3 barn

Vuxentwist på slutet:

  • ½ dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 1 dl färsk dill, hackad
  • olivolja 

Stuvade makaroner med lax eller krämig laxpasta.

En härlig laxpasta med stuvade makaroner som passar bra både för barn och vuxna. Lite vin och dill på slutet ger pastan en vuxnare smak.

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Börja barnvarianten så här: Koka makaronerna. Slå av vattnet och häll tillbaka dem i kastrullen. Klicka i smör och pudra över vetemjölet. Tillsätt mjölk och grädde. Koka under omrörning 3-5 min, tills såsen tjocknat. Smaka av med salt och peppar. Håll varmt.

2. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna på medelvärme och stek laxen med skinnsidan neråt tills den är nästan genomstekt. Vänd sedan laxen och stek en minut på andra sidan. Salta och peppra.

3. Skär upp laxen i portionsbitar och ta bort skinnet. Servera de stuvade makaronerna med laxen, edamamebönor och sockerärtor. 

4. Vuxentwisten på slutetTa undan hälften av den stekta laxen och de stuvade makaronerna i receptet ovan. Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelvärme, fräs 150 g edamamebönor och 150 g sockerärtor tills de fått färg. Salta och peppra.

5. Värm de stuvade makaronerna och häll i vitt vin och dill. Låt puttra några minuter. Dela laxen i mindre bitar och vänd ner den, edamamebönorna och sockerärtorna i makaronerna. Smaka av med olivolja och lite svartpeppar.