Sockerkakan är en svensk favorit, och har njutits i generationer till både enkel eftermiddagsfika och storlaget kalas. 

Nygräddad är den sagolik, oavsett om den är naturell eller i form av tigerkaka eller chokladkaka. Mjuk och fluffig på insida och frasig på utsidan.

Sockerkakan kan varieras i oändlighet för att få till olika smaker. Testa att blanda i lite nymald kardemumma, ingefära eller någon annan krydda du gillar, det mesta passar in!

Eller ge dig på att baka sockerkakans nötiga kusin toscakaka. Med ett täcke av mandel och kola ovanpå blir den en lyxig variant att njuta av.

 

FÅ TILL EN LUFTIG SOCKERKAKA

Se alltid till att vispa upp ägg och socker riktigt poröst och luftigt. Det gör den typiska fluffiga konsistensen som du vill ha på din sockerkaka. När du sedan vänder i de torra ingredienserna som t ex mjöl så ska dessa inte vispas i, utan försiktigt vändas ner i smeten. Annars blir sockerkakan lätt lite satt och kompakt.