Ingredienser

1 kaka

  • 125 g röda cocktailbär 
  • 150 g russin 
  • 90 g syltade apelsin skal 
  • 100 g mörk rom 
  • 225 g smör 
  • 180 g råsocker 
  • 280 g Kungsörnen Kärnvetemjöl 
  • 120 g (2st) ägg - hela 
  • 80 g (4 st) ägg gula 

Håkans Fruktkaka

Engelsmännen älskar sin fruktkaka till jul. Här har du ett härligt recept som är framtaget av det svenska bagarlandslaget.

Så här tillagar du receptet (60 minuter (+ 1 dygn)):

1. Dag1: blanda coctailbär, russin och apelsinskal med rom & täck med plastfilm, låt stå i rumstemperatur.

2. Dag2: vispa råsocker & smör luftigt.

3. Blanda ner ägg & äggulor.

4. Blanda ner hälften av mjölet i vispet.

5. Blanda ner andra hälften av vetemjölet i de blötlagda bären/frukten.

6. Vänd ner bären/frukten i vispet.

7. Fyll en/två avlånga formar 2/3-delar med smeten, grädda i 160 grader ca 60 min.

8. Prova med sticka så att kakan är färdig