Ingredienser

14 bitar

Tillbehör

  • Vispad grädde
  • Lingonsylt
  • Lingon

Dessert med mjuk pepparkaka, grädde och lingon

Lyxa till den mjuka pepparkakan genom att lägga den i dessertskålar, varva med grädde, lingonsylt och lingon.

Så här tillagar du receptet (50 minuter):

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft 160°C). Smörj och bröa en form (ca 1½ liter).
  2. Häll paketets innehåll i en skål. Tillsätt 2,25 dl vatten och 50 g smör eller margarin, smält eller flytande. Vispa till en jämn smet ca 1 minut.
  3. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. Känn med sticka att kakan är torr.
  4. Ta kakan ur ugnen. Låt den stå kvar i formen några minuter innan du stjälper upp den.
  5. Bryt kakan i mindre bitar. lägg i en dessertskål och varva med vispad grädde blandad med lingonsylt. 
  6. Toppa med lingon.