Ingredienser
1 rågbröd
Skållning:
Bröd:
Dag 1
1. Skållning: Koka upp vatten och vispa ihop med mjöl och pomerans i en skål.
2. Täck skålen och ställ i kylskåpet till nästa dag.
Dag 2
3. Blanda skållningen från dag 1 med övriga ingredienser. Rör 3 min på låg hastighet och sedan 6 min på hög hastighet i degblandare, eller dubbla tiden för hand. Täck degen och låt degen vila ca 60 min.
4. Värm ugnen till 250 ̊C (varmluft 225 ̊C) med en bakplåt i mitten av ugnen.
5. Mjöla en bakkorg, rulla försiktigt degen i mjöl och lyft över den i bakkorgen, eller lägg degen i en smord form. Låt den stå tills degen har jäst över kanten på korgen/formen.
6. Vänd försiktigt ut degen på den varma bakplåten och sätt in i ugnen. Sänk värmen till 225 ̊C (varmluft 200 ̊C). Grädda brödet i mitten av ugnen ca 40 min.
7. Låt brödet svalna på galler.