Ingredienser
2 bröd
Dag 1:
DAG2:
1. Dag 1: Blanda alla ingredienser och låt stå i rumstemperatur i 12-20 timmar. (Läs mer om hur du sätter en surdeg här.
2. Dag 2: Blanda alla ingredienser med surdegen från dag 1. Tillsätt valnötter.
3. Lägg degen i en oljad bunke, låt vila 60 min vänd ut & vik ihop degen, lägg tillbaka i bunken efter 30 min vik degen igen & lägg tillbaka låt vila 30 min till, tag ur degen och dela degen i 3 bitar som formas till knubbiga "limpor".
4. Strö lite rågmjöl ovanpå & låt jäsa ca 60 min snitta bröden 1 ggr på längden sätt in plåten i 250 grader, efter 5 min sänk till 220 grader & låt stå ca 25 min till så att brödet får en fin skorpa. Ta ut och låt svalna, och njut av ett toppengott bröd!