Ingredienser
1 paj
Pajdeg
Kolafyllning
Topping
1. Smält smöret. Blanda sedan ihop smör, socker, vetemjöl och grahamsmjöl till en smidig deg.
2. Tryck ut degen i en avlång form eller en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga lätt med gaffel och ställ i frysen ca 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 200°.
4. Grädda pajskalet ca 10-15 minuter. Låt svalna.
5. Koka grädde, socker och sirap i en kastrull till 120°, ca 20-30 minuter. Gör ett kulprov genom att droppa lite kola i en kopp med kallt vatten. Om kolan går att forma till en kula är kolasmeten färdig. Dra av från värmen och tillsätt smöret, lite i taget, tills allt smör har absorberats av kolasmeten.
6. Häll kolan i det färdiggräddade pajskalet. Ställ in i kylen och låt svalna.
7. Garnera med röda vinbär och florsocker, servera med grädde.