Ingredienser
1 butterkaka
Fördeg:
Deg:
Fyllning:
1. Värm mjölken fingervarm och lös jästen däri.
2. Tillsätt övriga ingredienserna till fördegen och blanda i ca 5-6 minuter. Täck över med plastfilm så torkar inte ytan. Låt stå i ca 20 minuter.
3. Tillsätt resten av ingredienserna till degen, arbeta i 7 minuter i maskin till en smidig deg. Låt stå i 25 minuter.
4. Blanda ihop mandelmassa, socker, smör till en slät smet.
5. Kavla ut degen, ca 45x70 cm och cirka 0,5 cm tjock deg på ett lätt mjölat bord. Bred på fyllningen.
6. Vik över halva degen och kavla ut lite. Skär remsor och rulla bullar.
7. Smörj en valfri form, som t ex tårtringar och lägg i bullarna (inte för tätt för dom jäser bra)
8. Gör så med all deg, täck över och låt jäsa i ca 45 minuter. Sätt ugnen på 170 grader.
9. Pensla med uppvispat ägg, strö på råsocker och stött kardemumma och baka i ca 17 minuter
10. Värm aprikosmarmelad i microvågsugn och pensla på när bullarna kommer ut ur ugnen så blir dom härligt glansiga.