Ingredienser

ca 12 rågfrallor

Rågfrallor med rågflingor

Härliga frukostfrallor med mättande rågflingor på toppen. Frallorna kan med fördel vila en dag innan du äter dem, då blir de ännu godare!

Så här tillagar du receptet (2 timmar):

1. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser. Rör 8 min på låg hastighet och sedan 4 min på hög hastighet i degblandare, eller dubbla tiden för hand. Täck med bakduk och låt degen vila ca 30 min.

2. Dela degen i 12 lika stora bitar och forma till bollar. Platta till bollarna med handflatan, pensla med vatten och strö rågflingor över dem. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt och låt dem jäsa övertäckta i ca 45 min.

3. Värm ugnen till 225 ̊C (varmluft 220 ̊C).

4. Placera plåten i mitten av ugnen och grädda bröden 9–12 min.

5. Låt dem svalna på galler.