Ingredienser
5 pizzadegar
Dag 1, eftermiddag:
Dag 2, morgon:
Topping:
1. Dag 1, eftermiddag: Vispa ihop vatten, jäst och mjöl i en bunke. Täck med plastfilm och låt jäsa till nästa morgon.
2. Dag 2: Häll ner fördeg tillsammans med övriga ingredienser i en köksmaskin, och blanda 5-10 minuter. Täck bunken med plastfilm och ställ in degen i kylskåp och låt kalljäsa i 6-8 timmar.
3. Dag 3, kväll: Förvärm ugnen till 250-280°C (varmluftsugn 230-260°C).
4. Ta ut degen ur kylskåpet och dela den till önskat antal pizzor, ca 5 st. Kavla ut varje pizza tunt och lägga på topping efter smak. Testa gärna denna goda tomatsås som bas.
5. Baka pizzorna en åt gången i ca 10 minuter, lite berorende på vilken topping du använder.