Ingredienser

Ca 15 stycken

Garnering:

  • Solros-, Vallmo- eller Sesam frön 

Grahamsbullar

Det klassiska receptet på riktigt goda grahamsbullar från baksidan på Kungsörnens grahamsmjöl-förpackning.

Så här tillagar du receptet (1 timme, 45 minuter):

1. Värm mjölken 37 °C (fingervarmt).

2. Smula ner jästen i en degskål. Häll över degvätskan och rör om så att jästen löser sig.

3. Klicka i matfettet och tillsätt övriga ingredienser men spar 1 dl av vetemjölet till utbakningen. Arbeta degen kraftigt (ta eventuellt mer mjöl) tills den känns smidig.

4. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 40 minuter.

5. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i ca 15 delar och rulla dem till runda bullar. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Låt dem jäsa 30-40 minuter. Värm ugnen till 225 °C (varmluft 200 °C).

6. Pensla bullarna med vatten och strö över önskad garnering. Grädda mitt i ugnen, 12-15 minuter.

7. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.