Ingredienser

1 bröd

Frukt- och nötbröd med russin, aprikoser, valnötter och hasselnötter

Här är ett saftigt bröd med russin, aprikoser, valnötter och hasselnötter – allt som hör julen till! Receptet är enkelt men ack så gott och kan bakas av både vana och ovana bagare.

Så här tillagar du receptet (2 timmar):

1. Hacka valnötterna grovt. Blanda aprikoser, russin, hasselnötter och de hackade valnötterna. Rör ner mjölsorterna. 

2. Värm vatten i en kastrull till fingervarmt (37°). Tillsätt salt och jäst i kastrullen. 

3. Tillsätt jästblandningen i mjölblandningen och arbeta ihop till en smidig deg i ca 5 minuter. 

4. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter. 

5. Arbeta degen lätt på mjölat bakbord och forma det till ett runt bröd. 

6. Sätt ugnen på 225°. 

7. Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper eller i en jäskorg i ca 30 minuter. 

8. Grädda i ugnen i ca 35 minuter.