Ingredienser

3 bröd

Topping (valfritt)

  • Grahamsmjöl 
  • Havregryn
  • Pumpakärnor
  • Vallmofrö
  • Sesamfrön
  • 1 msk sirap + 1 msk vatten för pensling efter gräddning 

Filmjölksbröd med kanel, hasselnötter och äpple

Filmjölksbröd är fantastiskt, bara rör ihop smeten och grädda – ingen jäsning behövs! Här får filmjölksbrödet smak av kanel, hasselnötter och äpple för en extra smaksensation! Receptet är gjort i samarbete med Dr. Oetker.

Så här tillagar du receptet (1 timme, 15 minuter):

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Smörj tre brödformar med smör.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör om med en gaffel.
  3. Tillsätt sirap, filmjölk samt rårivet och urkramat äpple. Rör om till en jämn smet.
  4. Fördela smeten i de tre brödformarna.
  5. Toppa bröden samt toppa eventuellt med grahamsmjöl, havregryn eller vallmofrön. Grädda bröden näst längst ner i ugnen i ca 50-60 minuter.
  6. Blanda en msk sirap med 1 msk vatten. Ta ut bröden ur ugnen och ur formarna. Pensla bröden med sirapen och strö över lite flingsalt (kan uteslutas) och låt svalna under bakduk på galler.