Ingredienser

16 bullar

Fiberrika rågflingebullar

Saftiga bullar med massa fibrer. Variera garnering efter eget tycke och smak!

Så här tillagar du receptet (80 minuter):

1. Häll rågkross och rågflingor i en degskål. Tillsätt salt och matfett. Slå över kokande vatten och rör om. Låt svalna till 37°C (fingervarmt).

2. Smula ner jästen och rör om tills den löst sig. Tillsätt mjöl, men spar ½ dl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt, 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig. Tillsätt mer mjöl om det behövs.

3. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.

4. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Rulla den till en längd. Dela längden i 16 delar och forma dem till runda eller ovala bullar.

5. Lägg dem på plåt, smord eller med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk, ca 30 minuter.

6. Värm ugnen till 225-250°C.

7. Grädda bullarna mitt i ugnen, ca 10 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.