Ingredienser
1 limpa
Poolish/ fördeg (Steg 1):
Steg 2:
1. Blanda ingredienserna till poolishen/fördegen och täck över med plast, låt jäsa i ca 3 timmar.
2. Blanda i övriga ingredienser förutom salt, och kör i maskin/degblandare långsamt 2 minuter och sedan snabbt 5 minuter. Blanda i saltet och kör snabbt i ytterligare 3 minuter. Låt degen jäsa ca 1 timme täckt med plast.
3. Värm ugnen till 260˚C (varmluft 240˚C) med plåten som brödet ska bakas på i ugnen.
4. Smörj en 2 liters form. Lägg degen på ett mjölat bakbord. Gör en försiktig vikning av degen till ett avlångt bröd och lägg i formen med skarven uppåt, låt jäsa i ca 30 minuter.
5. Ställ in brödet i ugnen och sänk värmen till 220˚C (varmluft 200˚C). Baka brödet i ca 20 minuter. Ta därefter ut brödet ur formen och baka i ytterligare ca 15 minuter.
6. När brödet är färdigt (innertemperatur på 96˚C) lägg det på gallret för att svalna.