Prova Sveriges mest oberesta pasta. 100% durumvete från svenska gårdar ger kortare transporter. Nu kan du njuta av vår svenska Fusilli, Penne, Spaghetti, Gemelli och Congchiglie.

Men vänta nu här. Pasta från Sverige? 🇾đŸ‡Ș

Jo, det stämmer faktiskt. Den här pastan är odlad i Sverige. Eller, själva pastan är ju inte odlad i Sverige, men durumvetet den är gjord på. På våra svenska gårdar har vetet fått mogna långsamt under ljumma sommardagar och långa, ljusa nätter. Kanske är det därför pastan är så god?

Lång väg till en pasta som rest kort

Men faktum är att det tog oss 16 år av forskning, testodling och hängivna bönders omsorg att få fram ett durumvete som inte bara klarar vårt klimat, utan trivs och frodas i det. Det odlas nu med varsam hand av svenska bönder innan det blir till pasta i vår alldeles egna pastafabrik i sörmländska Järna. Smaklig måltid!

Durumvet-inte? 

Vad är det egentligen för skillnad på durumvete och vanligt vete? Jo, durum är en extra hård vetesort som har en glansig kärna. När det mals blir det till ett mjöl som har precis rätt struktur för att göra en pasta med den där perfekta spänsten och tuggmotståndet.

Vårt närodlade durumvete odlas varsamt på svenska gårdar. Kanske kan du känna smaken av frisk luft och öppna landskap när du äter den?

Gör skillnad!

Gör skillnad för klimatet och för Sveriges bönder. Eftersom vår svenska pasta inte har transporterats över halva Europa innan den hamnar på din tallrik, har den ett betydligt lägre klimatavtryck än vanlig pasta från Italien. Dessutom är du med och stöttar våra svenska bönder när du köper den. 
Win—win!

Recept med svenska smaker: