Ingredienser

4 portioner

  • 400 g Kungsörnen Svensk Penne
  • 4 st lammkorvar, ca 300 g
  • 1 pkt fårost, 200 g, gärna gotländsk
  • 3 skivor surdegsbröd
  • 0,5 dl färsk persilja, hackad
  • 0,5 dl färsk rosmarin, hackad
  • 0,5 msk rapsolja
  • Salt och peppar

Svensk penne med lammkorv och fårost

En lättlagad pasta med lammkorv, fårost och massvis med färska örter. Servera med pasta gjord på svenskodlat durumvete. 

Så här tillagar du receptet (20 minuter):

1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.

2. Skär brödet i fyrkantiga bitar och stek i olja tills de får fin färg – mot slutet häller du över hälften av de hackade örterna samt salt och peppar. Stek samtidigt korven i slantar tills den får fin färg.

3. Servera pastan med den stekta korven toppad med fårost och krutonger. Strö över resterande örter innan servering. Smaklig måltid!