Ingredienser
1 kladdkaka
Frosting
1. Skala och koka rödbeta eller använda hel rödbeta på burk. Riv den fint på ett rivjärn.
2. Smält smöret och blanda i socker och ägg i kastrullen. Rör till en jämn smet. Blanda sedan i den rivna rödbetan. Häll i kakao, vetemjöl och salt och rör ut eventuella klumpar. Hacka chokladen och smält i ett vattenbad och blanda ner i smeten.
3. Smöra och bröa en form med ca 21 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda på 175 grader i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Kakan ska kännas aningens kladdig i mitten.
4. Rör ihop färskost, florsocker och citronsaft. Späd sedan frostingen med lite rödbetsspad från burken för att få till den röda färgen. Alternativt – lägg ner några bitar rödbetsbitar i frostingen och rör om tills frostingen fått färg. Plocka sedan upp bitarna. När kakan är helt avsvalnad breds frostingen på.