Ingredienser
9 kakor
1. Värm mjölken 37ºC (fingervarmt). Smula ner jästen i en degskål. Häll över degvätskan och rör om så att jästen löser sig. Klicka i matfettet och tillsätt övriga ingredienser men spar 1 dl av vetemjölet till utbakningen. Arbeta degen kraftigt (ta eventuellt mer mjöl) tills den känns smidig.
2. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 40 minuter.
3. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 9 delar. Kavla eller platta ut dem till runda kakor, ca 12 cm i diameter och nagga dem lätt.
4. Grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter
Vanlig text i en <p>-tagg samt lite lorem text. Vanlig text i en <p>-tagg samt lite lorem text. Vanlig text i en <p>-tagg samt lite lorem text.
Vanlig text i en <p>-tagg samt lite lorem text. Vanlig text i en <p>-tagg samt lite lorem text. Vanlig text i en <p>-tagg samt lite lorem text.