Ingredienser

9 kakor

Tekakor

Ljuvliga tekakor, perfekt till frukost eller varför inte på utflykten!

Så här tillagar du receptet (90 minuter):

1. Värm mjölken 37ºC (fingervarmt). Smula ner jästen i en degskål. Häll över degvätskan och rör om så att jästen löser sig. Klicka i matfettet och tillsätt övriga ingredienser men spar 1 dl av vetemjölet till utbakningen. Arbeta degen kraftigt (ta eventuellt mer mjöl) tills den känns smidig.

2. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 40 minuter.

3. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 9 delar. Kavla eller platta ut dem till runda kakor, ca 12 cm i diameter och nagga dem lätt.

4. Grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter

 

En H2:a som rubrik

Vanlig text i en <p>-tagg samt lite lorem text. Vanlig text i en <p>-tagg samt lite lorem text. Vanlig text i en <p>-tagg samt lite lorem text.

 

En H3:a som rubrik

Vanlig text i en <p>-tagg samt lite lorem text. Vanlig text i en <p>-tagg samt lite lorem text. Vanlig text i en <p>-tagg samt lite lorem text.