Ingredienser

4 pizzor à 250 g

  • Ca halva påsen, 700g (ca 12 dl) Kungsörnen Pizzamjöl
  • 2 tsk salt
  • 50 g jäst
  • 1 tsk socker
  • 5 dl fingervarmt vatten

Snabb pizzadeg – klar på 30 minuter!

Ibland behöver middagen bli klar i ett nafs. Då är denna snabbvariant av pizzadeg perfekt för dig, klar på en halvtimme! Har du gott om tid? Testa istället vår kalljästa pizzadeg. Klar på 24 timmar, och härligt god.

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Värm ugnen till så hög temperatur som möjligt, alternativt 275 grader och ställ in en plåt så den blir varm. Blanda alla ingredienserna i en degblandare i ca 10 min eller tills degen släpper från bunken.

2. Mjöla degen och ta upp den på ett välmjölat bord. Dela degen i 4 bitar och forma till bollar genom att vika in kanterna under degen.

3. Forma pizzabottnar genom att strö ordentligt med mjöl över degen och jobba med fingertopparna från mitten ut mot kanten till önskad storlek. Lämna 1-2 cm av kanten orörd, då får du höga, fina kanter på dina pizzor.

4. Placera bottnarna på bakplåts papper och låt vila i 15 min.

5. Toppa pizzorna med valfri topping och baka på den varma plåten i så hög temperatur som möjligt tills pizzan får fin färg, alternativt i 9 min i 275 grader.