Ingredienser

4 pizzor à 250 g

  • Ca halva påsen, 700 g (ca 12 dl) Kungsörnen Pizzamjöl
  • 2 tsk salt
  • 15 g jäst
  • 1 tsk socker
  • 5 dl fingervarmt vatten

Kalljäst pizzadeg 24 timmar

Vill du ta din hemmagjorda pizza till nya höjder? Låt pizzadegen jäsa i kylen över natten. Gör pizzadegen 24 timmar innan du ska grädda pizzan,

Så här tillagar du receptet (24 timmar):

1. Blanda alla ingredienserna i en degblandare i ca 10 min eller tills degen släpper från bunken.

2. Lägg degen i en bunke, täck med plast och låt jäsa i kylen i ca 24 timmar. Kalljäsning skapar ett bra glutennätverk vilket ger en mer lätthanterlig deg, högre kanter och mer smak på din pizza.

3. Ta ut bunken ur kylen ca 1 timme innan du vill baka ut pizzorna, ta upp degen på ett välmjölat bord och dela degen i 4 bitar. Värm ugnen till så hög temperatur som möjligt, alternativt 275 grader och ställ in en plåt så den blir varm.

4. Forma pizzabottnar genom att strö ordentligt med mjöl över degen och jobba med fingertopparna från mitten ut mot kanten till önskad storlek. Lämna 1-2 cm av kanten, då får du höga, fina kanter på dina pizzor.

5. Toppa pizzorna med valfri topping och baka på den varma plåten i så hög temperatur som möjligt tills pizzan får fin färg, alternativt i
9 min i 275 grader.