Ingredienser

12 muffins

Muffins

  • Salt och peppar
  • Smör till stekning

Skogsmuffins med kantareller och timjan

Smörfrästa kantareller, timjan och Västerbottensost sätter härlig höstsmak på dessa muffins som är lika goda att äta under som efter (skogs-)promenaden.

Så här tillagar du receptet (1 timme):

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skala och finhacka löken. Ansa kantarellerna och dela ner i mindre bitar. Stek sedan svampen i smör tills den fått fin färg. Tillsätt lök och timjan och fräs vidare några minuter till löken mjuknat och fått lite färg. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.

3. Riv osten.

4. Smält smöret.

5. Rör ihop ägg, mjölk och smör i en bunke. Blanda samman vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt i en annan bunke. Rör sedan ner de torra ingredienserna tillsammans med kantarellfräset och osten i äggsmeten.

6. Fyll smeten till ¾ i muffinsformar. 

7. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter, eller tills muffinsarna fått fin färg.