Ingredienser

ca 40 sirapssnittar

  • 200 g smör
  • 1 ¾ dl strösocker
  • 1 ½ msk vaniljsocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 5 dl Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl + lite till utrullning
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt

Sirapssnittar

Lättbakade kolasmakande kakor som blir både sega och knapriga. Prova gärna att smaksätta smeten med en tesked malen kardemumma eller ingefära för variation.

Så här tillagar du receptet (45 minuter):

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rör samman smör, socker och vaniljsocker till en smidig massa. Rör sedan ner sirapen.

3. Blanda samman mjöl, bakpulver och salt i en bunke och rör ner i smörmassan. Blanda till en jämn deg.

4. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och dela den i fyra delar. Rulla till längder och lägg på plåtar täckta med bakplåtspapper. Tryck till lätt med händerna.

5. Grädda i mitten av ugnen ca 12-15 minuter, eller tills längderna är gyllene.

6. Skär längderna i snittar med en kniv innan de svalnat. Låt sedan svalna på plåten.