Ingredienser

4 kakor

Scones med fullkorn

Baka scones med fullkorn till frukost! De har en härligt rustik smak och ger dig en boost av fullkorn och kostfiber. En bra start på dagen, helt enkelt.

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Värm ugnen till 250°C (varmluft 225°C).

2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en degskål. Finfördela matfettet i mjölet med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt mjölk eller filmjölk och rör snabbt ihop till en lös deg. Låt degen vila tills ugnen blivit varm.

3. Klicka upp degen i 4 delar på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Platta med mjölad hand ut varje del till en rund kaka, ca 15 cm i diameter. Skåra varje kaka korsvis i 4 delar med en mjölad kniv.

4. Grädda mitt i ugnen, 12–14 minuter.

5. Bryt isär kakorna. Servera dem nygräddade med smör, ost och gärna marmelad.