Ingredienser

24 kakor

Saffranskaka med vit chokladtopping

En smarrig julkaka med saffran som toppas med vit choklad och bakas i långpanna. Perfekt för julens alla fikastunder! Foto och recept av @Bakamedjosefine

Så här tillagar du receptet (40 minuter):

  1. Sätt ugnen på 175°C (över- & undervärme).
  2. Smält smöret (låt det bubbla upp ordentligt) och dra väck från värmen. Rör ner saffran.
  3. Vispa ihop socker och smörblandningen i en skål.
  4. Tillsätt ägget och äggulan. Vispa snabbt ihop.
  5. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål och sikta sedan ner i smeten. Vänd med slickepott.
  6. Vänd ner den vita chokladen (spara 1/4 till efter gräddning).
  7. Tryck ut degen i en form (35x25) med bakplåtspapper.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  9. Ta ut och toppa med den resterande chokladen.
  10. Låt svalna helt och skär sedan upp i rutor.