Julen allt-i-ett. Knäckig krisp och saffran smakar dessa lättbakade, oemotståndliga bakverk. Alla bakgurus gör givetvis en läcker fyllning och brer på mellan två gräddade flarn.
Så här tillagar du receptet
(30 minuter):
Sätt ugnen på 200°.
Stöt eventuellt saffran med 1 tsk av strösockret i en mortel.
Smält smöret tillsammans med saffran. Ta av från plattan.
Blanda ner de övriga ingredienserna i kastrullen och blanda allt ordentligt.
Klicka ut önskad storlek (1 msk är lagom) på bakplåtspapper, se till att ha mellanrum eftersom det flyter ut under gräddning.
Grädda i mitten av ugnen tills det fått lite färg. Det tar ca 5–7 minuter.
Honung- & kanelfyllning: Vispa florsocker, rumsvarmt smör, acaciahonung och kanel med en elvisp. Spritsa eller bred fyllningen på avsvalnade flarn och lägg ihop två och två med fyllningen i mitten.