Ingredienser

ca 15-20 flarn

  • 75 g smör
  • 1 g saffran (gärna mortlade saffranstrådar)
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk grädde
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl
  • en nypa bakpulver
  • 1 dl havregryn

Saffransflarn av Alexandra Larsson

Perfekta och helt underbart goda saffransflarn av Alexandra Larsson, vinnare av Hela Sverige Bakar. Ät dem som de är, eller gör en version där du rullar dem och fyller med vispad grädde precis innan servering.

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Smält smöret tillsammans med saffran. Har du saffranstrådar så mortla dem tillsammans med sockret innan och blanda med smöret, ta av från plattan.

2. Blanda ner det övriga ingredienserna i kastrullen och blanda allt ordentligt.

3. Klicka ut önskad storlek på bakplåtspapper, se till att ha lite mellanrum eftersom det flyter ut under gräddning.

4. Grädda på 200 grader i mitten av ugnen 5-7 minuter, tills det fått lite färg.

Tips! Låt flarnen svalna någon minut, rulla sedan runt tex ett skaft, så att det bildas cylindrar. Fyll med vispad grädde precis innan servering. Var noga med att aldrig fylla flarnen med grädde tidigare än så, då grädden ”löser upp” sockret i flarnen och de tappar sin krispighet.